Yellowstone Ulusal Parkı

 





Amerika Birleşik Devletleri’nin ve dünyanın en önemli sit alanlarından biri kabul edilen Yellowstone Ulusal Parkı, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

1 Mart 1872'de dönemin ABD Başkanı Ulysses S. Grant'ın imzasıyla ABD'nin ve dünyanın ilk ulusal parkı olma özelliğini kazanan Yellowstone Ulusal Parkı (Yellowstone National Park), Amerika Birleşik Devletleri'nin Idaho (%1), Montana (%3) ve Wyoming (%96'sı) eyaletlerinin kesiştiği noktada yer alıyor.



Büyüklüğü yaklaşık olarak 8987 kilometre kare olan Yellowstone Ulusal Parkı'nın içerisinde üç yüzden fazla gayzer vardır ki bunların en ünlüsü her doksan bir dakikada bir püsküren Old Faithful'dur. Park ayrıca iki yüz doksandan fazla da irili ufaklı şelaleyi barındırmaktadır.

Yellowstone, 10.000'den fazla sıcak su kaynağıyla dünyanın bilinen tüm jeotermal kaynaklarının yarısına tek başına sahiptir.


Yüzlerce kuş, balık, sürüngen ve memeli türünü barındıran Yellowstone Ulusal Park'ı özellikle Kuzey Amerika Boz ayısı, bizon, antilop, çakal ve vaşak yoğunluğu ile dikkat çekmektedir.  1988'deki büyük orman yangınlarında parkın yaklaşık üçte biri yanmışsa da her yıl yaklaşık olarak 4.3 milyon ziyaretçi ağırlamaya devam etmektedir. Avcılığın kesinlikle yasak olduğu parkta ziyaretçiler yürüyüş, kamp, tekne gezisi, balık tutma gibi aktivitelerde bulunabilmektedir.








9 oteli barındıran parkın içerisinde toplu taşıma ağı bulunmamakta ulaşım tur şirketleri aracılığıyla sağlanmaktadır. Yellowstone Ulusal Parkı, 1978’den bu yana UNESCO'nun Dünya Mirasları listesinde yer almaktadır.



Comments

Popular Posts