Furore

 


 

İtalya'daki kasaba ve köylerin büyük çoğunluğunun aksine, Furore'nin ne bir ana meydanı ne de bir şehir merkezi vardır, bunun yerine kaya yüzeyine yapışmış küçük kulübelerden oluşan bir şehir merkezi vardır. Bu yüzden "var olmayan kasaba" olarak da bilinir.

Ayrıca kasabanın tipik beyaz badanalı evlerinin son derece güzel duvar resimleri yüzünden "boyalı köy" olarak da adlandırılır.

İtalyan neo-realist yönetmen Roberto Rossellini, 1948 yapımı ünlü filmi L'Amore'u ('aşk') burada çekmiş, bu sırada yönetmen ile başroldeki kadın oyuncu Anna Magnani âşık olmuş ve aktrisin daha sonra satın aldığı kasabanın geleneksel balıkçı evlerinden biri olan "Villa della Storta"da vakit geçirmişlerdi. Daha sonra Rossellini, aynı filmin başka bir bölümünü Maiori'yi çekmek için Furore sahilini ziyaret eden Ingrid Bergman'a da âşık olmuştur.

Kayalıkların eteğinde yer alan minik kumsala ulaşmak için yukarıdaki sahil yolundan başlayan 200 basamaklı merdivenden inmeniz gerekmektedir. Furore, her yıl Temmuz ayının ilk Pazar günü, fiordu kapsayan 30 metre yüksekliğindeki köprüsünden, dünya yüksek dalış şampiyonası MarMeeting'e ev sahipliği yapmaktadır.





Comments

Popular Posts