Positano

 

 

Positano, Lattari dağının yeşili, Akdeniz evlerinin beyaz, pembe ve sarısı; çakıllı kumsallarının gümüş ve grisi ile denizin mavisinin buluştuğu Amalfi Sahilinin en ünlü tatil beldesidir.

Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra uluslararası sanatçılar tarafından beğenilince ünü artan Positano, el yapımı deri sandaletleri ve keten kıyafetleri, Akdeniz tarzındaki güzel 19-20.yüzyıl binaları ve kartpostal manzaraları ile ünlüdür.

Şehrin her köşesinden görülebilen Santa Maria Assunta Collegiate Kilisesi'nin mayolika kiremitli kubbesi altında 18. yüzyıla tarihlenen Bizans esintili bir Kara Madonna ikonu korunmaktadır. Söylenceye göre içinde Meryem Ana'nın bir tasviri bulunan bir Osmanlı teknesi burada karaya vurduğunda geminin kaptanı tablonun "posa, posa" ('beni indir, beni indir') fısıltısını duymuş ve korkuyla resmi denize atmıştır. Mucizevi bir şekilde, gemi kurtularak yelken açtıktan sonra bölgenin yerlileri Positano adını verdikleri geminin karaya vurduğu yerde Meryem Ana onuruna kilise inşa etmişlerdir.

Positano sahilinin kalbi hemen her zaman kalabalık Spiaggia Grande olup, Amalfi Sahili'nin en büyük plajlarından birisidir. Akdeniz güneşinde güneşlenmek için daha huzurlu bir yer arayanlar ise Fornillo plajına bayılacaktır.

Arkeolojiye meraklıysanız eski bir Roma villasının bulunduğu yerde yakın zamanda açılan yerel Museo Archeologico Romano'yu ziyaret edebilirsiniz.  

Positano sokaklarında sıralanan birçok zanaatkar atölyesinden dünyanın en güzel sandaletlerinden bir çift satın alabilirsiniz. Bir ayakkabıcı ayağınızı ölçecek ve yarım saat içinde özel bir çift sandalet için stil ve süslemeleri seçtikten sonra teslim edecektir.

Amalfi Sahili limonlarıyla yapılan limoncello likörü buradan alınacak en önemli hatıra eşyasıdır.  Yöreye özgü limonlu sünger kek Delizia al Limone’yi ise Positano'nun en ünlü ve en iyi pastanesi Zagara’nın terasında yiyebilirsiniz.




Comments

Popular Posts