Minori

 


 


Amalfi Sahili''nin ortasında yer alan Miori, komşuları Amalfi, Positano ve Cetara'dan daha az ünlü (ve tabii ki daha ucuz) küçük bir kasabadır. Bununla birlikte elverişli konumu, tüm sahil şeridini keşfetmek için ideal bir üs haline getirmekte, ziyaretçileri kendine çekmektedir.

Minori'nin Santa Trofimena'ya adanmış katedrali, 19. yüzyılda restore edilmiştir ve 17. yüzyıldan kalma bir mermer minbere sahiptir.

Amalfi Sahili'nin nefes kesici manzarasına sahip eski bir patika olan “Sentiero dei limoni” veya Limon Yolu'nu takip ederek yürüyerek ulaşabileceğiniz Torre mezrasını gezmeniz tavsiye edilir. Limon ağaçları bu kıyı şeridini 1600'lerden beri örtmekte olup, yazın buraya yolunuz düşerse muhtemelen limon bahçelerinde çalışan yerlilerle, hatta yol boyunca ağır meyve kasalarıyla dolu katırlarla karşılaşacaksınız.

Minori, tüm Amalfi Sahili''ndeki en önemli anıtlardan biri olarak kabul edilen, MS 1. yüzyıldan kalma antik bir Roma villası olan muhteşem Villa Marittima Romana'ya ev sahipliği yapmaktadır.



Comments

Popular Posts