Cetara
Aziz Petrus'a adanmış ana kilisenin etrafında toplanmış bir balıkçı köyü olan Cetara, ton balığı ve ançuezin işlenmesi ve depolanması konusunda uzmanlaşmış, mutfak spesiyaliteleri yaratan aktif bir balıkçı limanıdır.
Plajın doğu ucunda yer alan Cetara Kulesi Ortaçağ’da inşa edilmiş olup, 1543'te Osmanlılarca yağmalandıktan sonra önemli ölçüde terk edilmiştir. Küçük plajı, yaz aylarında Amalfi Sahili'ndeki diğer plajlar gibi plaj sakinleriyle dolu olsa da bunlar arasında yabancı turistlerin sayısı azdır.
Cetara'nın en ünlü spesiyalitesi olan ançuez şehirdeki menülerde öne çıkmakta olup, herhangi bir restorana gittiğinizde ana yemek öncesinde masanıza antipasti olarak tost ekmeği üzerinde ançüez geldiğinde şaşırmayın!
Comments
Post a Comment